IHMEIDEN OPPIKURSSI -kirjasta  

YLEISTÄ
SISÄLTÖ
• Tekstiosa
Oppilaan työkirja
Opettajan käsikirja

Etusivulle

 

 

Ihmeiden oppikurssi


SISÄLTÖ

Ihmeiden oppikurssi kirja koostuu kolmesta osasta. Tekstiosa koostuu n. 770 sivusta, Oppilaan työkirja n. 530 sivusta ja Opettajan käsikirja n. 100 sivusta.

TEKSTIOSA sisältää kaiken oleellisen mielen muutokseen tarvittavan tiedon. Aluksi teksti vaikuttaa "vaikealukuiselta" pitkien virkkeiden ja erikoisten lauserakenteiden mm. kaksoiskiellon käytön vuoksi. Tämä on kuitenkin kirjan "suola", koska se vaatii lukijalta tarkkaavaisuutta ja pohtimista, jotta ymmärtäisi tekstin sanoman. Joitakin lauseita tulee ehkä luettua moneen kertaan.

Kurssissa käytetään meille kristinuskosta tuttuja käsitteitä kuten Jumala, Kristus, Jumalan poika, Pyhä Henki, Sovitus, Pelastus, Taivas jne. Tämä on välttämätöntä, koska kirja on pääasiassa suunnattu länsimaisille ihmisille, joille tunnetuin uskonnollinen viitekehys on kristinusko, ja koska myös näihin käsitteisiin liittyy ihmisillä virheellisiä, oikaisua vaativia uskomuksia.

Kurssi on hyvin armollinen ja lohdullinen. Se kertoo meidän kaikkien olevan pohjimmiltaan samanarvoisia Jumalan poikia. Ero on siinä, että jotkut tietävät sen ja suurin osa ihmisistä ei sitä tiedä. Kuinka Jumalalla, Rakkaudella, voisi olla eriarvoisia poikia? Tässä tietoisuuden tilassa ihmiset eroavat toisistaan ainoastaan erilaisiin uskomuksiin perustuvien ajatusmallien perusteella. On ajatusmalli millainen tahansa, siitä on tarkoitus luopua.

Ihmeiden oppikurssi on poikkeuksellinen teos, joka kertoo ihmisen tämän hetkisen tilan ja tavoitteen lisäksi myös menetelmän, miten tavoitteeseen pääsee. Kurssi opettaa, että yksilö on joka hetki joko oman ajattelumallinsa eli egon tai todellisuutensa eli henkensä ohjauksessa. Ihmisellä on joka hetki, joka minuutti, joka sekunti, mahdollisuus valita ohjaaja, joko se joka ei tiedä mitään tai se joka tietää kaiken. Kurssin mukaan tämä valinta on ihmisen ainut vapaa valinta. Hengen valinta ohjaajaksi on kurssin mukaan ainut tie, joka voi vapauttaa ihmisen jälleensyntymien ketjusta. Näin ihminen ei kehon jättämisen jälkeen siirrykään henkimaailmaan, vaan palaa ykseyteen, "kotiin", valoon Isän luo.